INGRÈDIÈNTS:
- 1 lb (450g) bonèlèss, skinlèss chickèn brèàst tèndèrs
Thè màrinàdè:
- 5 gàrlic clovès, coàrsèly choppèd
- 2 tàblèspoons Sriràchà
- Onè 1-inch piècè gingèr, pèèlèd, finèly gràtèd
- 4 tàblèspoons olivè oil
- 2 tàblèspoons rèducèd-sodium soy sàucè
- 2 tàblèspoons àpplè cidèr vinègàr
- Juicè of 1 limè
- 1 tàblèspoon sugàr
- Frèsh cilàntro (optionàl)
DIRÈCTIONS
- In à làrgè bowl, combinè thè ingrèdiènts for thè màrinàdè until smooth ànd àllow to màrinàtè chickèn in this mixturè for 1 hour minimum in thè rèfrigèràtor. Whèn rèàdy to cook, bring chickèn àt room àt room tèmpèràturè. Mèànwhilè, prèhèàt your ovèn to 425°F (200°C).
- Trànsfèr chickèn ànd à bit of sàucè to à bàking dish or roàsting pàn linèd with pàrchmènt pàpèr. Bàkè àt 425°F (200°C) for 25-30 minutès, bàsting with màrinàdè from timè to timè, until cookèd through. Mèànwhilè rèducè thè rèmàining màrinàdè à littlè bit in à sàucèpàn on thè stovè whilè chickèn is cooking, thèn drizzlè thè rèducèd sàucè ovèr cookèd chickèn ànd toss bèforè sèrving. Gàrnish with cilàntro if dèsirèd, ànd sèrvè immèdiàtèly.