How To Make Spicy Baked Chicken Tenders



INGRÈDIÈNTS:
  • 1 lb (450g) bonèlèss, skinlèss chickèn brèàst tèndèrs
Thè màrinàdè:
  • 5 gàrlic clovès, coàrsèly choppèd
  • 2 tàblèspoons Sriràchà
  • Onè 1-inch piècè gingèr, pèèlèd, finèly gràtèd
  • 4 tàblèspoons olivè oil
  • 2 tàblèspoons rèducèd-sodium soy sàucè
  • 2 tàblèspoons àpplè cidèr vinègàr
  • Juicè of 1 limè
  • 1 tàblèspoon sugàr
  • Frèsh cilàntro (optionàl)
DIRÈCTIONS
  1. In à làrgè bowl, combinè thè ingrèdiènts for thè màrinàdè until smooth ànd àllow to màrinàtè chickèn in this mixturè for 1 hour minimum in thè rèfrigèràtor. Whèn rèàdy to cook, bring chickèn àt room àt room tèmpèràturè. Mèànwhilè, prèhèàt your ovèn to 425°F (200°C).
  2. Trànsfèr chickèn ànd à bit of sàucè to à bàking dish or roàsting pàn linèd with pàrchmènt pàpèr. Bàkè àt 425°F (200°C) for 25-30 minutès, bàsting with màrinàdè from timè to timè, until cookèd through. Mèànwhilè rèducè thè rèmàining màrinàdè à littlè bit in à sàucèpàn on thè stovè whilè chickèn is cooking, thèn drizzlè thè rèducèd sàucè ovèr cookèd chickèn ànd toss bèforè sèrving. Gàrnish with cilàntro if dèsirèd, ànd sèrvè immèdiàtèly.


bottom ads 728x90