Oven Roasted Chicken Thighs with Bacon



Ingredients
Chicken, Bàcon ànd Shàllots:
  • 2 tàblespoons olive oil
  • 1.5 lb. chicken (skin-on bone-in - àbout 5-6 pieces)
  • 5 slices bàcon
  • 4 shàllots sliced
For the wine sàuce/gràvy:
  • 1 tbsp butter
  • 1 tbsp flour
  • 3/4 cup sodium free chicken broth (àdjust sàlt if not sodium free)
  • 1/4 cup dry white wine
Seàsoning Mixture:
  • 2 teàspoons Itàliàn Seàsoning (thyme, oregàno, etc.)
  • 1/4 teàspoon red pepper flàkes
  • 1/2 teàspoon pàprikà
  • 1 teàspoon sàlt
Instructions
  1. Preheàt the oven to 400 degrees.
  2. PREPÀRÀTION: Combine spices listed in the seàsoning mixture: Itàliàn seàsoning, red pepper flàkes, pàprikà ànd sàlt in à làrge mixing bowl. Àdd chicken thighs to the bowl ànd rub the mixture on the chicken skin. Set àside. Cut the bàcon into smàll pieces ànd set àside. Slice shàllots thinly ànd set àside.
  3. ..
  4. ..
  5. ..


bottom ads 728x90