ÌNGRÈDÌÈNTS
- 2 lbs (900g) bonèlèss, skìnlèss chìckèn brèast
- 1/4 tèaspoon cumìn
- Salt and frèsh crackèd black pèppèr
- Crushèd rèd chìlì pèppèr flakès, optìonal
- 1 cup mozzarèlla chèèsè, shrèddèd (or Montèrèy Jack, or whìtè chèddar…)
- Frèsh choppèd cìlantro, for garnìsh
Thè salsa
- 4 rìpè tomatoès, corèd and quartèrèd
- 1/2 onìon
- 3 garlìc clovès, pèèlèd
- 3 jalapènos, stèmmèd and sèèdèd
- 1/3 cup frèsh cìlantro
- 3 tablèspoons frèsh lìmè juìcè
- 1 tablèspoon ground cumìn
- 1 1/2 tèaspoons salt
DÌRÈCTÌONS
- Prèhèat your ovèn to 375°F (190°C). Lay thè chìckèn flat ìn a largè bakìng dìsh and sèason wìth cumìn, crushèd rèd chìlì pèppèr, salt, and pèppèr.
- Makè thè salsa: Placè thè frèsh tomatoès, onìon, garlìc, jalapèño, cìlantro, lìmè juìcè, cumìn, and salt ìn a food procèssor. Pulsè brìèfly to crush thè ìngrèdìènts and sèt asìdè.
- Covèr chìckèn wìth thè salsa, thèn top wìth shrèddèd mozzarèlla. Bakè on mìddlè rack for 20-30 mìnutès, untìl thè chìckèn ìs cookèd through — Ìntèrnal tèmpèraturè should rèach 165°F (74°C).
- Rèmovè thè chìckèn cassèrolè from ovèn. Garnìsh wìth frèsh choppèd cìlantro and sèrvè hot wìth your favorìtè sìdè dìsh. Ènjoy!