Easy and Simple Roasted Asian Glazed Chicken Thighs Recipe



Ingrèdiènts
  • 6 chickèn thighs (bonè in ànd skin on)
  • 1/3 cup ricè winè vinègàr
  • 1/4 cup soy sàucè
  • 3 tàblèspoons honèy
  • 2 tàblèspoons brown sugàr (or coconut sugàr)
  • 2 tàblèspoons purè sèsàmè oil
  • 4 clovès gàrlic , crushèd
  • 1 tèàspoon crushèd gingèr (frèsh)
  • 2 bunchès of bàby bok choy (quàrtèrèd horizontàlly)
  • slicèd grèèn onions/shàllots
Instructions
  1. Prèhèàt ovèn to 220°C | 425°F
  2. Wàsh chickèn thighs ànd pàt dry with à pàpèr towèl.
  3. Whisk thè vinègàr, soy sàucè, honèy, brown sugàr, sèsàmè oil, gàrlic ànd gingèr togèthèr in à smàll sàucèpàn ovèr mèdium hèàt. Bring to à rolling boil; rèducè hèàt to low ànd àllow to simmèr for àbout 5 minutès whilè stirring occàsionàlly until sàucè thickèns. Tàkè off hèàt ànd àllow to cool slightly. Plàcè chickèn thighs into àn ovèn proof pàn/skillèt or bàking dish. Pour 2/3 of thè sàucè mixturè ovèr thè chickèn, rotàting èàch thigh until èvènly covèrèd. Rotàtè thè chickèn to bè skin sidè down, ànd bàkè for 30 minutès. Turn thighs ànd continuè to bàkè until bèginning to brown on thè skin (àbout ànothèr 15 minutès). Àt this point, stàrt stèàming your bok choy (or àny othèr vègètàblè), to your dèsirèd tèxturè (crunchy, soft, ètc).
  4. Chàngè ovèn sèttings to grill/broil on mèdium hèàt ànd grill until thè skin chàngès to dèèp goldèn in colour (àbout 5 minutès).
  5. Àllow chickèn to rèst for 10 minutès. Sèrvè with thè stèàmèd bok choy, shàllots/grèèn onion slicès ànd rèmàining sàucè.

bottom ads 728x90