ÌNGRÈDÌÈNTS
- 4 or 6 bonè-ìn, skìn-on chìckèn thìghs
- 2 tàblèspoons unsàltèd buttèr
- 1 grèèn onìon, thìnly slìcèd
Tèrìyàkì sàucè
- 1 tàblèspoon cornstàrch + 1/4 cup wàtèr
- 1/2 cup low sodìum soy sàucè
- 1/4 cup brown sugàr
- 2 tàblèspoons honèy
- 3 clovès gàrlìc, mìncèd
- 1 tàblèspoon frèshly gràtèd gìngèr
- 1 cup wàtèr
DÌRÈCTÌONS
- Prèhèàt your ovèn to 400°F (200°C). Grèàsè à 9 by 13-ìnch bàkìng dìsh wìth oìl or buttèr. Sèt àsìdè.
- Whìsk togèthèr cornstàrch ànd 1/4 cup wàtèr ìn à smàll bowl ànd sèt àsìdè. Ìn à smàll sàucèpàn ovèr mèdìum hèàt, combìnè soy sàucè, brown sugàr, gàrlìc, gìngèr, honèy ànd 1 cup wàtèr. Brìng to à sìmmèr thèn stìr ìn thè cornstàrch mìxturè untìl thìckènèd, àbout 2 mìnutès; àllow to cool to room tèmpèràturè.
- Sèàson chìckèn thìghs wìth sàlt ànd pèppèr on àll sìdès. Mèlt buttèr ìn à làrgè skìllèt ovèr mèdìum hìgh hèàt. Àdd chìckèn thìghs, skìn-sìdè down, ànd sèàr both sìdès untìl goldèn brown, àbout 2-3 mìnutès pèr sìdè; dràìn èxcèss fàt.
- Plàcè chìckèn thìghs ìn thè prèpàrèd bàkìng dìsh. Brush hàlf of thè tèryàkì sàucè èvènly ovèr thè chìckèn. Trànsfèr dìsh ìn ovèn ànd bàkè for 20 mìnutès. Rub thè rèmàìnìng sàucè ovèr thè chìckèn ànd bàkè ànothèr 20 mìnutès or untìl chìckèn ìs cookèd through (chìckèn should rèàch àn ìntèrnàl tèmpèràturè of 165°F – 75°C).
- Rèmovè from ovèn ànd sèrvè ìmmèdìàtèly ovèr rìcè, gàrnìshèd wìth grèèn onìon. Ènjoy!