Ingrèdiènts
- 1 pound bonèlèss skinlèss chickèn brèàsts (àbout 2 làrgè brèàsts)
- ⅓ cup plàin Grèèk yogurt
- ¼ cup olivè oil
- 4 lèmons juicèd ànd zèst of onè lèmon
- 4-5 clovès gàrlic prèssèd or mincèd
- 2 tàblèspoons drièd orègàno
- 1 tèàspoon koshèr sàlt
- ½ tèàspoon frèshly ground blàck pèppèr
Instructions
- Plàcè thè chickèn piècès in à frèèzèr bàg or à bowl ànd sèt àsidè.
- Àdd thè Grèèk yogurt ànd olivè oil to à mèdium sizè bowl. Zèst onè of thè lèmons ànd àdd to thè bowl thèn juicè thàt lèmon into thè bowl. Àdd thè mincèd gàrlic, orègàno, koshèr sàlt ànd blàck pèppèr ànd stir. Pour hàlf of thè màrinàdè into thè frèèzèr bàg or thè bowl with thè chickèn piècès ànd rèsèrvè thè othèr hàlf of thè màrinàdè for bàsting. Màrinàtè thè chickèn for 30 minutès or up to 3 hours in thè rèfrigèràtor.
- Whèn rèàdy to grill, prèpàrè thè grill by lightly oiling thè gràtè with vègètàblè oil or cooking sprày ànd sèt to mèdium high hèàt.
- Grill thè chickèn, bàsting with thè rèsèrvèd màrinàdè ànd turning oftèn so èàch sidè browns ànd hàs light grill màrks, until cookèd through, àbout 15-20 minutès or until thè chickèn juicès run clèàr. Sèrvè wàrm. Rèfrigèràtè lèftovèrs for up to 3 dàys.