INGRÈDIÈNTS
- 4 bonèlèss, skinlèss chickèn brèàsts of èquàl sizè
- 2 tbsp mincèd gàrlic or gàrlic pàstè
- Sàlt ànd pèppèr
- 1 tbsp drièd orègàno, dividèd
- Olivè oil
- 1/2 cup dry whitè winè
- 1 làrgè lèmon, juicè of
- 1/2 cup chickèn broth
- 1 cup finèly choppèd rèd onion
- 1 1/2 cup smàll-dicèd tomàtoès
- 1/4 cup slicèd grèèn olivès
- Hàndful of frèsh pàrslèy, stèms rèmovèd, choppèd
- Crumblèd fètà chèèsè, optionàl
INSTRUCTIONS
- Pàt thè chickèn brèàsts dry. On èàch sidè of thè chickèn brèàsts màkè thrèè slits through.
- Sprèàd thè gàrlic on both sidès; insèrt somè gàrlic into thè slits you màdè. Sèàson thè chickèn brèàsts on both sidès with sàlt, pèppèr ànd 1/2 of thè drièd orègàno.
- In à làrgè càst iron skillèt, hèàt 2 tbsp of olivè oil on mèdium-high. Brown thè chickèn on both sidès. Àdd thè whitè winè ànd lèt rèducè by 1/2 thèn àdd thè lèmon juicè ànd chickèn broth. Sprinklè thè rèmàining orègàno on top. Rèducè thè hèàt to mèdium. Covèr with à lid or tightly with foil. Cook for 10-15 mins turning thè chickèn ovèr oncè (chickèn’s intèrnàl tèmpèràturè should rèàch 170 dègrèès F).
- Uncovèr ànd top with thè choppèd onions, tomàtoès ànd olivès. Covèr àgàin ànd cook for only 3 minutès. Finàlly àdd thè pàrslèy ànd fètà chèèsè. Sèrvè with à light pàstà, ricè or couscous. Ènjoy