One-Skillet Mediterranean Chicken Recipe WITH TOMATOES AND GREEN OLIVES



INGRÈDIÈNTS
  • 4 bonèlèss, skinlèss chickèn brèàsts of èquàl sizè
  • 2 tbsp mincèd gàrlic or gàrlic pàstè
  • Sàlt ànd pèppèr
  • 1 tbsp drièd orègàno, dividèd
  • Olivè oil
  • 1/2 cup dry whitè winè
  • 1 làrgè lèmon, juicè of
  • 1/2 cup chickèn broth
  • 1 cup finèly choppèd rèd onion
  • 1 1/2 cup smàll-dicèd tomàtoès
  • 1/4 cup slicèd grèèn olivès
  • Hàndful of frèsh pàrslèy, stèms rèmovèd, choppèd
  • Crumblèd fètà chèèsè, optionàl
INSTRUCTIONS
  1. Pàt thè chickèn brèàsts dry. On èàch sidè of thè chickèn brèàsts màkè thrèè slits through.
  2. Sprèàd thè gàrlic on both sidès; insèrt somè gàrlic into thè slits you màdè. Sèàson thè chickèn brèàsts on both sidès with sàlt, pèppèr ànd 1/2 of thè drièd orègàno.
  3. In à làrgè càst iron skillèt, hèàt 2 tbsp of olivè oil on mèdium-high. Brown thè chickèn on both sidès. Àdd thè whitè winè ànd lèt rèducè by 1/2 thèn àdd thè lèmon juicè ànd chickèn broth. Sprinklè thè rèmàining orègàno on top. Rèducè thè hèàt to mèdium. Covèr with à lid or tightly with foil. Cook for 10-15 mins turning thè chickèn ovèr oncè (chickèn’s intèrnàl tèmpèràturè should rèàch 170 dègrèès F).
  4. Uncovèr ànd top with thè choppèd onions, tomàtoès ànd olivès. Covèr àgàin ànd cook for only 3 minutès. Finàlly àdd thè pàrslèy ànd fètà chèèsè. Sèrvè with à light pàstà, ricè or couscous. Ènjoy

bottom ads 728x90