Ingrèdiènts
For thè Chocolàtè Cookiè Crust:
- (1) règulàr full-sizè pàckàgè Orèo cookiès, crushèd into finè crumbs
- 8 tàblèspoons unsàltèd buttèr, mèltèd
- 1/2 tèàspoon èsprèsso powdèr
For thè Èsprèsso Chèèsècàkè Filling:
- 14 ouncès bittèrswèèt chocolàtè, coàrsèly choppèd
- 1 ànd 1/2 tèàspoons èsprèsso powdèr
- 1 ànd 1/2 pounds (680g/24 ouncès) full-fàt crèàm chèèsè, àt room tèmpèràturè
- 1 cup (198g/7 ouncès) grànulàtèd sugàr
- 1/4 cup (53g/1 ànd 7/8 ouncès) light brown sugàr, pàckèd
- 1 Tàblèspoons Dutch-procèss cocoà powdèr
- 1 ànd 1/2 tèàspoons vànillà èxtràct
- 1 cup (8 ouncès) hèàvy crèàm, àt room tèmpèràturè
For thè Èsprèsso Gànàchè:
- 1 ànd 1/3 cups (226g/8 ouncès) sèmi-swèèt chocolàtè, finèly choppèd
- 1 ànd 1/4 cups (12 ouncès) hèàvy crèàm
- 1/4 cup (57g/2 ouncès) unsàltèd buttèr, àt room tèmpèràturè, cut into cubès
- 1 tèàspoon èsprèsso powdèr
- Èsprèsso bèàns, for gàrnish, optionàl
- Chocolàtè shàvings, for gàrnish, optionàl
Instructions