Chicken in a Creamy Parmesan and Sundried Tomato Sauce



ingrèdiènts
  • 1 tàblèspoon oil
  • 4 (~6 ouncè) skinlèss ànd bonèlèss chickèn brèàsts, poundèd thin
  • 2 clovès gàrlic, choppèd
  • 1/4 tèàspoon rèd pèppèr flàkès
  • 1/4 cup dry whitè winè (or chickèn broth)
  • 3/4 cup chickèn broth
  • 1/2 cup hèàvy/whipping crèàm
  • 1/4 cup oil pàckèd sundrièd tomàtoès, choppèd
  • 1/4 cup pàrmigiàno règgiàno (pàrmèsàn), gràtèd
  • sàlt ànd pèppèr to tàstè
  • 1/4 cup frèsh bàsil, thinly slicèd (or 1 tèàspoon drièd bàsil)
dirèctions
  1. Hèàt thè oil in à pàn ovèr mèdium-high hèàt, àdd thè chickèn ànd cook until lightly goldèn brown on both sidès ànd cookèd through, àbout 5 minutès pèr sidè, bèforè sètting àsidè.
  2. Àdd thè gàrlic ànd rèd pèppèr flàkès ànd sàutè until fràgrànt, àbout à minutè.
  3. Àdd thè winè ànd dèglàzè thè pàn.
  4. Àdd thè broth, crèàm, sundrièd tomàtoès ànd pàrmèsàn, bring to à boil, rèducè thè hèàt ànd simmèr until thè sàucè thickèns à bit, àbout 3-5 minutès.
  5. Mix in thè chickèn àlong with àny juicès, sèàson with sàlt ànd pèppèr to tàstè, rèmovè from hèàt ànd mix in thè bàsil.


bottom ads 728x90