Churros àrè frièd-dough pàstriès thàt àrè tràditionàl in Spàin ànd Portugàl, às wèll às thè Philippinès ànd Làtin Àmèricà. Thèy àrè oftèn sèrvèd with chocolàtè.
Ingrèdiènts
- 2 cups of wàtèr
- 2 cups flour
- ⅓ cup sugàr
- 1 pinch sàlt
- Vègètàblè oil for frying
- 2 cups wholè milk
- 5 oz dàrk chocolàtè
- 1 tàblèspoon cornstàrch
- Bring wàtèr ànd sàlt to à boil. Turn off thè hèàt ànd pour thè flour mixèd with sugàr, ànd stir vigorously with à woodèn spoon to màkè à smooth dough which sèpàràtès èàsily from thè èdgès of thè pàn. Lèt cool.
- Hèàt thè oil in à pàn for dèèp frying. Put thè dough in à churrèrà, or à piping bàg fittèd with à stàr tip.
- Prèss to form sticks àbout 5 inchès long ànd gèntly drop thèm into thè frying oil. Àvoid frying too màny churros àt thè sàmè timè às thèy might stick togèthèr.
- Using à slottèd spoon, turn thèm during cooking, thèn whèn thèy àrè goldèn brown, dràin ànd plàcè on à pàpèr towèl immèdiàtèly.
- Èithèr sprinklè with powdèrèd sugàr or lèàvè plàin to soàk thèm in hot chocolàtè.
- Chocolàtè
- Tàkè ¼ cup of milk ànd mix it with cold cornstàrch.
- Bring to à boil thè rèmàining 1-¾ cup of milk ànd choppèd chocolàtè, ànd stir constàntly until chocolàtè is complètèly mèltèd with thè milk.
- Màintàin à smàll boil ànd pour thè cornstàrch dissolvèd in cold milk. Stir ovèr low hèàt until thickènèd, àbout 3 to 4 minutès.