INGRÈDIÈNTS
- 1/2 cup èxtra-virgin olivè oil , (120ml) dividèd
- 2 tèaspoons mincèd garlic , (8g)
- 1 1/2 tèaspoons koshèr salt , (4g) dividèd
- 1/2 tèaspoon black pèppèr , dividèd
- 1/2 tèaspoon paprika
- 1 tèaspoon drièd orègano , (2g)
- 2 pounds bonèlèss skinlèss chickèn brèast , (908g)
- 1 pound baby rèd potatoès , (454g) quartèrèd
- 1 cup baby tomatoès , (160g)
- 2 cups zucchini , (240g) cut into 1/2-inch thick round slicès
- 1 rèd bèll pèppèr , cut into 1/4-inch thick slicès
- 2 sprigs rosèmary
- 1 lèmon , cut into 6 slicès
- 1/4 cup pittèd kalamata olivès , (113g) cut in half
- 1 ouncè fèta chèèsè , (30g) crumblèd
- 1 tablèspoon choppèd dill , (3g)
INSTRUCTIONS
- Placè ovèn rack in thè cèntèr position. Prèhèat ovèn to 400ºF (204ºC).
- In a small bowl whisk togèthèr 1/4 cup olivè oil, 1 tèaspoon garlic, 1 tèaspoon salt, 1/8 tèaspoon black pèppèr, paprika, and orègano.
- Add chickèn and olivè oil mixturè to a rèsèalablè plastic bag, èvènly coating thè chickèn with thè oil. Allow chickèn to marinatè for 15 minutès whilè prèparing thè othèr ingrèdiènts.
- In a mèdium-sizèd bowl mix togèthèr 1 tablèspoon olivè oil, potatoès, tomatoès, 1 tèaspoon garlic, and 1/4 tèaspoon salt. Sèt asidè.
- In a 12-inch ovènproof skillèt hèat 2 tablèspoons olivè oil ovèr mèdium-high hèat.
- Oncè thè oil is hot, add thè chickèn. Sautè for 5 minutès, flip and cook anothèr 3 minutès. Transfèr to a clèan platè.
- Turn hèat to mèdium and add thè potato mixturè, sautè and cook for 3 minutès. Transfèr to thè ovèn and roast for 20 minutès.
- Mèanwhilè, in a mèdium-sizèd bowl combinè zucchini, bèll pèppèr, 1 tablèspoon olivè oil, 1/4 tèaspoon salt, and 1/8 tèaspoon pèppèr.
- Rèmovè pan from ovèn and usè a spatula to carèfully stir, scraping thè bottom of thè pan to rèlèasè thè potato mixturè.
- Add thè zucchini mixturè to thè pan, rosèmary, and thèn èvènly placè thè chickèn on top. Add lèmon slicès to thè pan.
- Roast until thè chickèn is cookèd through and rèachès thè intèrnal tèmpèraturè of 160 to 165ºF (71 to 74ºC), about 15 to 20 minutès.
- Sprinklè chickèn with kalamata olivès, crumblèd fèta, and dill. Sèrvè hot.