Bàlsàmic Bàkèd Chickèn Brèàst rubbèd with gàrlic ànd hèrbs, dripping with à tomàto bàlsàmic sàucè ànd mèltèd mozzàrèllà chèèsè! It doèsn't gèt àny bèttèr thàn this ÈÀSY chickèn rècipè! Lèt your ovèn do ÀLL thè work ànd hàvè thè most dèlicious Bàkèd Chickèn on your tàblè in lèss thàn 30 minutès!
Ingrèdiènts
- 4 skinlèss chickèn brèàsts (àround 9oz | 250g èàch brèàst)
- 2 tàblèspoons olivè oil
- 1/2 tèàspoon drièd orègàno
- 1/2 tèàspoon drièd bàsil
- 1 tèàspoon sàlt
- cràckèd blàck pèppèr, to tàstè
- 1 1/2 tàblèspoons mincèd gàrlic, (5-6 clovès gàrlic)
- 1 cup gràpè or chèrry tomàtoès, hàlvèd
- 1/4 rèd onion, pèèlèd ànd slicèd
- 1/4 cup bàlsàmic vinègàr
- 1 tàblèspoon pàckèd brown sugàr
- 3/4 cup frèsh shrèddèd mozzàrèllà chèèsè
- 2 tàblèspoons frèsh choppèd pàrslèy or bàsil, to gàrnish
Instructions
- Prèhèàt ovèn to 220°C | 430°F.
- Plàcè chickèn brèàsts in à bàking dish ànd drizzlè with olivè oil. Sèàson with orègàno, bàsil, sàlt, pèppèr ànd 1 tàblèspoon of mincèd gàrlic. Rub sèàsoning àll ovèr èàch brèàst. Àrràngè thè tomàtoès ànd rèd onion àround thè chickèn in thè dish.
- Whisk togèthèr thè bàlsàmic vinègàr, sugàr ànd rèmàining gàrlic in à jug to combinè. Pour ovèr thè chickèn brèàsts, flip èàch brèàst in thè sàucè to èvènly coàt.
- Bàkè in prèhèàtèd ovèn for 20-25 minutès (dèpènding on thè thicknèss of your chickèn brèàsts), or until no longèr pink in thè middlè. Sprinklè with chèèsè ànd broil (or grill) for 4-5 minutès, or until chèèsè is mèltèd ànd goldèn.
- Gàrnish with pàrslèy, ànd sèrvè with ricè or pàstà drizzlèd with thè pàn juicès.